Oude Testament

Nieuwe Testament

Kerkelijk jaar

Onderwerpen

Categorie

Bron

Nieuws & Agenda

Terug naar overzicht

Korting op 'Exodus. Boek van de bevrijding' van Jonathan Sacks

28-01-2020

Exodus is het grote verhaal van een volk dat bevrijd wordt. Het behandelt in verhaalvorm de principes die dit volk tot eenheid maken: heiligheid van het leven, vrijheid, rechtvaardigheid, rechtspraak en menselijke waardigheid.

In dit wereldwijde standaardwerk Exodus. Boek van de bevrijding bespreekt rabbijn Jonathan Sacks de belangrijkste Exodusverhalen. Hij leest ze door een groothoeklens: hij legt verbanden met de Tora als geheel, met filosofie en wereldgeschiedenis, en met ons persoonlijke leven.

De 44 hoofdstukken zijn afzonderlijk te lezen.
Lees hier Sacks’ essay/preek bij Exodus 2:1-10, Farao’s dochter (een van de lezingen op het oecumenisch leesrooster voor 16 februari 2020)

Als gebruiker van PreekWijzer krijgt u (tot 1 maart 2020) korting op dit boek:
u betaalt € 27,50 (i.p.v. € 29,95)

Kijk hier om dit boek met korting te bestellen.

'Sacks toont zich een waar meester van de tekst ... hij laat allerlei verrassende en nieuwe betekenissen van de tekst oplichten,' aldus recensent Sjoerd Mulder. 'Ook zijn centrale betoog is overtuigend: een volk dat in vrijheid wil leven, moet zich die vrijheid ook eigen blijven maken. Een must-read voor iedereen die nadenkt over de verhouding tussen politiek en religie; ook voor wie binnenkort over Exodus moet preken, biedt dit boek vruchtbare aanzetten. Trouw *****